Tapas - Spaanse mosselen

Deze Spaanse mosselen zijn perfect als tapasgerecht! Dit is het recept om met vrienden tijdens een borrel of diner heerlijk van zo’n pannetje te genieten.

Spaanse mosselen -  heerlijke tapas gerechtje

INGREDIËNTEN

  • 1 kg mosselen
  • 200 ml witte wijn
  • 400 gram fijn gesneden tomaten (ik gebruik het merk Mutti)
  • 3 tenen knoflook
  • 1 grote ui
  • 20 gram boter
  • 3 gram verse peterselie

BEREIDING

Maak de mosselen schoon in een bak met koud (stromend) water. Verwijder eventuele kapotte of open mosselen.
Snij de knoflook en de ui fijn. Fruit deze aan in de boter, in een ruime pan. Voeg de wijn en de inhoud van het blik met fijn gesneden tomaten toe. Laat voor 5 minuten zachtjes sudderen op laag vuur. Roer langzaam door.
Voeg de mosselen toe aan de saus en laat voor 3-5 minuten zachtjes sudderen tot de mosselen open gaan. Hak ondertussen de verse peterselie grof.
Verwijder de bovenkant van de mosselschelp (de lege kant) en leg de mossel in een schaal. Herhaal voor alle mosselen, zoals op de foto. Serveer met een paar scheppen van de saus, grofgebekte verse peterselie en geniet er direct van!

NOTITIES

Noot. Ik gebruikte als wijn een Spaanse Rioja druif. Het lekkerste is 100% en kun je gewoon in de supermarkt vinden.

Let op. Vergeet na de bereiding de gesloten mosselen niet weg te gooien. Deze kunnen bedorven zijn, vandaar dat ze niet zijn geopend tijdens de bereiding.

Smakelijk mes amis!!
Tapas - Spaanse mosselen Tapas - Spaanse mosselen Reviewed by Ieniemienie on 14:28 Rating: 5

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.